Beowulf

Beowulf

Tema: Sagan om Beowulf

Funktioner: Två typer av vilda symboler, free spins

Speltillverkare: Quickspin

Beowulf räknas som den äldsta sagan i den anglosaxiska berättartraditionen och utgör en stor del av den brittiska mytbildningen. Till skillnad från sagorna om Kung Arthur, Camelot och riddarna kring det runda bordet är Beowulf också nedtecknad.

Beowulf var en stolt krigare som enligt myten levde någonstans i Danmark. Efter ett antal hjältemodiga ingripanden skulle han sedan bli kung över sitt rike. Hans främsta bragd var att dräpa monstret Grendel, men han tvekade inte heller att ha ihjäl drakar, enorma vattenlevande monster och diverse andra bestar. Beowulf videoautomat är en fantastiskt snygg sak, med en grafik som slår det mesta och ett ljud som imponerar.

Kämpa mot Grendel och vinn stora pengar

Grendel har fått en egen bonusfunktion. Så har också en blodtörstig drake. Dessutom finns två olika sorters vilda symboler. Fullmatat minst sagt!

I bonusfunktionen ”Grendel-attack” omvandlas ett antal av de ordinarie symbolerna på hjulen till vilda symboler. Dessutom får du några extra snurr under vilka de vilda symbolerna stannar kvar på hjulen. De vilda symbolerna är alltså låsta.

Du kan få låsta vilda symboler på hjulen även utan Grendel-attack, men de är ganska ovanliga. De ”vanliga” vilda symbolerna är betydligt vanligare.

Draksymbolen aktiverar gratisspin-läget. Lite speciellt är att du i förväg inte vet hur många gratissnurr du får. Beowulf och draken börjar kämpa mot varandra och i takt med att de tillfogar varandra skador minskar respektive kombattants styrkemätare. När någon av styrkemätarna går ner till noll avslutas gratissnurren. På tal om gratissnurr så kolla in den här sidan om du vill ha gratissnurr utan att behöva göra en insättning.