Go Bananas

Go Bananas

Tema: Apor, djungel, bananer

Funktioner: Fem jokerfunktioner

Speltillverkare: NetEnt

Jag har en förkärlek för slots från Net Entertainment. Jag tycker att denna svenska spelutvecklare tar fram de mest fantasifulla av slots och att spelkänslan alltid är något alldeles extra. Det är inte så konstigt att NetEnt just nu är den spelutvecklare som växer snabbast.

Go Bananas hade premiär i september 2014 och spelet seglade direkt upp på alla topplistor. Att det blev så var ingen överraskning för mig. Redan när jag snurrade igång min första spelomgång tänkte jag att den här automaten kommer att bli en favorit. Det finns mycket att tycka om i Go Bananas. Temat, med apor som bor i en hydda någonstans i den afrikanska djungeln, den tempofyllda bakgrundsmusiken och de högljudda ljudeffekterna, är riktigt snyggt genomfört. NetEnt har också lyckats med bonusfunktionerna. Man sitter liksom på helspänn och bara väntar på att det ska hoppa fram en apa och slänga ut bananer på hjulen.

Bananer som jokersymboler

En slot som handlar om apor måste givetvis även figurera bananer, och NetEnt har inte nöjt sig med att stoppa in banansymboler som vanliga betalande symboler, utan i stället gett bananerna uppgiften att fungera som jokrar. Varje banan som visas på hjulen kan fungera som ersättning för ordinarie symboler för att ge både större vinstchanser och större vinster totalt sett.

Det sätt på vilket bananerna landar på hjulen är mycket speciellt, och mycket charmigt. Det finns fem stycken apor i Go Bananas, nämligen en gorilla, en orangutang, en babian, ett spökdjur och en markatta. När en apsymbol landar någonstans på hjulen kommer den att förvandla sig till ett mönster av jokrar (bananer) och hur många bananer som visas avgörs av apans storlek. Gorillan (fem stycken) ger till exempel fler jokrar än spökdjuret (två stycken). Flera apor kan dyka upp samtidigt och då kan det klirra till ordentligt i kassan.