Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest

Tema: Guldjakt i Sydamerika

Funktioner: ”laviner” med respins, gratisspin, stora multiplikatorer

Speltillverkare: NetEnt

Visst, jag har hört talas om Gonzo’s Quest spelautomat tidigare, men jag har faktiskt aldrig provat denna videoslot förrän nu. Jag måste säga att jag har missat något! Gonzo’s Quest är nämligen en formidabel skapelse på alla sätt och vis.

Jag har en förkärlek för videoslots som har någon slags bakgrundshistoria. Att snurra på hjulen på en gammal fruktmaskin är inte riktigt min grej. Gonzo’s Quest har en rik bakgrundshistoria. Spelet handlar om den spanske äventyraren Gonzo som hoppar överbord, struntar i sitt uppdrag att röva och driva bort de stackars indianerna och i stället ger sig av för att leta efter den gyllene staden El Dorado.

Laviner och multiplikatorer

Gonzo’s Quest ståtar med en relativt unik funktion som går under namnet ”avalanche”. Jag väljer dock att benämna funktionen ”lavin”. Hur som helst fungerar det hela som så att när du tar hem en vinst så exploderar de vinstgivande kombinationerna och bereder plats för nya symboler som faller ner som en lavin. Dessutom börjar en multiplikator att ticka uppåt. Med flera vinster i rad kan man få en multiplikator på fem gånger alla vinster.

Denna funktion är aktiverad även i free spins-läget och eftersom alla vinster i free spins-läget multipliceras med 3 kan man snabbt räkna ut att man med lite tur kan få en multiplikator på 15 gånger vinsterna!

Förutom dessa två riktigt läckra och riktigt lukrativa funktioner har Gonzo´s Quest även vilda symboler (stenar med frågetecken) och scattersymboler. De senare är de som aktiverar free spins-läget men de ger också kontantvinster.