Rapunzel’s Tower

Rapunzel’s Tower

Tema: Sagan om Rapunzel

Funktioner: Sticky wilds, staplade wilds, gratisspin med bonus

Speltillverkare: Quickspin

Du känner väl till sagan om Rapunzel, du vet flickan som egentligen är en prinsessa men som hålls inlåst i ett torn av en elak häxa? Rapunzels hår har magiska egenskaper och häxan använder håret för att hålla sig evigt ung. Rapunzel har dock vänner på sin sida och till slut lyckas hon bli fri och kan ta sin rättmätiga plats i slottet.

Videoautomaten Rapunzel’s Tower bygger på sagan. Häxan, kungen, drottningen och den ståtlige prinsen finns alla med som symboler. Rapunzel själv är vild symbol och kan därmed komplettera vinstlinjer så att du får större vinstchanser och större vinster.

Bonusjokrar och gratisspin

Rapunzel’s Tower har två unika funktioner som gör att spelet står ut från mängden. Det handlar om bonusjokrar samt gratisspin med ”tornbonus”. I huvudspelet är symbolen för Rapunzel en vild (joker) symbol. Om du skulle träffa tre eller fler så kallade bonusjokrar i form av bilder på Rapunzels hår, tar du för det första automatiskt hem fina vinster på det första snurret. Därefter får du så många extra snurr (re-spins) som krävs för att du ska ta hem ytterligare en vinst. Det är ingen konst att träffa kombinationer på fyra och fem symboler med den här bonusfunktionen.

Gratisspin-läget aktiveras när tre scattersymboler (spridda) visas på hjulen. Du får inledningsvis 10 gratissnurr. Sedan samlar du på dig bonusjokrar när hjulen snurrar. Varje bonusjoker gör att du kommer ett steg närmare Rapunzel längst upp i tornet. Vid steg 10, 15, 20 och 25 får du extrasnurr och/eller extra multiplikatorer.