Tornado: Farm Chaos

Tornado: Farm Chaos

Tema: Knasiga bondgårdsdjur som vill åka på semester

Funktioner: Jokrar, Storm-funktion, Tornado-funktion

Speltillverkare: NetEnt

Net Entertainments första släpp under 2015 blev en slot med titeln Tornado: Farm Chaos. Jag hade sett skärmbilder på spelet före lanseringen så jag hade en viss känsla för hur spelidén skulle vara, men skärmbilderna kunde inte riktigt visa exakt hur knasigt spelet skulle vara. Tornado: Farm Chaos är verkligen en knasig videoslot.

Temat är en skruvad historia om en bondgård som leds av en bonde modell slavdrivare som tvingar de stackars djuren att slita ut sig varje dag. I introduktionsscenen får vi höra att djuren verkligen önskar sig en semester och när det visar sig att en tornado snart ska dra in över bondgården börjar de att packa för att få lift bort. Jag sa ju att temat var skruvat!

Två unika specialfunktioner

Jag har nog aldrig sett en ny slot från Net Entertainment som inte har introducerat någon ny funktion. I Tornado: Farm Chaos har NetEnt till och med stoppat in två nyheter och båda är verkligen unika.

För det första finns en funktion som kallas för Stormfunktion. Den är en slumpmässig jokerfunktion som kan uppträda när som helst. Det som sker när den kickar igång är att ett moln flyger över skärmen och skapar jokersymboler. Det kan bli en hel rad jokersymboler på hjulen och som du förstår kan du ha chansen att spela hem ganska trevliga vinster.

För det andra finns en ”Tornado-funktion”. Denna är ännu lite mer speciell. Den aktiveras av speciella låg- respektive högtryckssymboler och den fungerar som ett slags free spins-läge. När hjulen snurrar kommer en tornado att torna upp sig och blåsa över rullarna för att samla in vissa typer av symboler, bland andra spelets vilda symboler. Ju fler insamlade symboler, desto mer vinner du! Tornado-funktionen avslutas automatiskt när det inte finns några fler symboler att samla ihop.